Een nieuwe weg!

Een paar jaar geleden begreep ik, na een aantal gesprekken met een inmiddels oud collega, dat ik eigenlijk niet zo op de hoogte was van al dat (chemische) troep wat we soms onopgemerkt inademen, smeren en in ons lijf krijgen.

Toch moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik er toen nog niks mee deed. Totdat ik de 100% pure etherische oliën ontdekte en me meer ging verdiepen in de werking van puur natuur en de gevolgen van chemische troep. Hoe meer ik ging lezen, hoe meer ik me bewust werd dat ik iets moést veranderen aan onze levensstijl. En dat gaat niet ineens en mag zijn tijd krijgen. Elke stap is er één, toch?

En zo ben ik nu een kleine maand verder en zijn haast al onze drogmetica, huishoudelijk spul en zelfs mijn make up ingeruild door natuurlijke producten. Ja, ook alles van dochterlief. Ik zal hier geen merken promoten omdat ik geen reclameblog ben. Wat ik je wel kan adviseren? Volg je gevoel en je gezonde verstand hierin. Er zijn online en offline genoeg natuurlijke producten – die vaak ook niet getest zijn op dieren (supergoed!) – te verkrijgen.

Ze zijn wel iets duurder dan de chemische troep, dat zal ik niet ontkennen, maar dat heb ik er graag voor over. De gezondheid en welzijn van mijn dochter en mezelf zijn het allerbelangrijkste! Wist je bijvoorbeeld dat gewone deodorant aluminiumchloor en parabenen bevat? En wist je dat een gewoon oogpotlood lood en zink bevat? Zo kan ik inmiddels nog uren doorgaan.. Ik schrok in ieder geval genoeg om een nieuwe way of life te introduceren!

Natuurlijke make-up, tandpasta, shampoo, crèmespoeling, haarlak, haargel, wasmiddel én niet te vergeten; schoonmaak spul. Dáág hoofdpijnen van – mijn inmiddels ex vriend – Dasty! Schoonmaken is naast een feestje (don’t ask, ik hou nu eenmaak van schoonmaken..) nu ook gezond!

Ik ben om! Het bevalt me goed en ik zou niet anders meer willen.. Had ik dat maar eerder gedaan.. Alhoewel, het is nooit te laat om alsnog te beginnen! Een nieuwe – meer natuurlijke – weg..

Liefs, Jootje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *