Efteling (hotel) in corona-tijd

Toen het nieuws bekend werd dat pretparken weer open gingen, heb ik geen seconde getwijfeld. Een reservering aan het Efteling hotel was dan ook snel gemaakt. Dát hadden dochterlief en ik wel verdiend..

Last minute boekte ik een comfort (5 persoons)kamer en vertrokken we naar Kaatsheuvel. We waren die ochtend al vroeg op het park en konden die dag ook gebruik maken van de entree. We besloten wat uurtjes door te brengen in het park voordat we gingen inchecken. Vrijdag was het rustig. Heel eerlijk, erg fijn voor hooggevoelige personen zoals wij. We konden daardoor uren op het park vertoeven.

Normaliter kan ik als HSP’er niet zo heel goed tegen veel prikkels en drukte. Dochterlief heeft dat ook. Een pretpark bezoek is dan vaak bij drukte best intens. Toch wil ik onszelf niet alles ontnemen. Je kunt niet altijd drukte en overprikkeling voorkomen. Liever leer ik om er mee om te gaan. Het helpt enorm dat de oliën van Young Living op ons pad zijn gekomen. Een druppel Frankincense op mijn kruin en White Angelica in mijn aura. Dat helpt mij enorm om een soort muur om me heen te bouwen, zodat prikkels veel minder bij mij binnenkomen. Ik blijf daardoor beter in mijn eigen energie. Als laatste Deep Relief achter mijn oren en op mijn slapen, omdat ik door mijn hooggevoeligheid en hyperactief evenwichtsorgaan snel(ler) duizelig kan worden. Deze olie – pepermunt sowieso – helpt mijn zicht en daardoor evenwicht in balans te houden. 

Op het park waren alle attracties gemarkeerd met pijlen en afgezet met rood en wit lint waar je wel en niet mocht staan. Wat een werk overigens voor de mensen die dit hebben geregeld. Er werd goed opgelet of mensen zich aan de 1,5 meter regel hielden. Doordat het rustig was, konden we de attracties die we wilden bezoeken wel een paar keer achter elkaar doen. Binnen 10 minuten waren we steeds binnen. Van Carnaval festival tot Droomvlucht en Piraña. De rij bij de toiletten was vaak langer. De attractie was alleen toegankelijk voor je gezelschap, dus je zat niet bij anderen. Ook werd er steeds een karretje (of twee) vrij gelaten tussen de gezelschappen.

Overal op het park werd de mogelijkheid geboden om je handen te desinfecteren. Gelukkig was dat bij ons niet nodig, want wij hadden – ieder voor zich – een Thieves Waterless Hand Purifier in de tas; de natuurlijke handreiniger van Young Living. We maakten er veelvuldig gebruik van. De restaurants waren niet open, maar je kon bij de meeste plekken wel eten & drinken kopen en op het terras nuttigen of op één van de vele bankjes verspreidt op het park. 

Vanaf 15.00u konden we inchecken. Het Efteling hotel, wat blijft dat magisch.. Dochterlief mocht als cadeau een washandje uitzoeken met één van de sprookjes én ze kreeg een ansichtkaart die ze bij het hotel gratis voor je versturen. 1x raden voor wie ze de kaart had geschreven 😉 De comfort 5 persoons kamer was ruim en schoon. Zelf ging ik er als extra hygiène ook even overheen met lotiondoekjes. Maar dat doe ik altijd wel, ook buiten corona-tijd. Ook daar heeft Young Living dé (natuurlijke) oplossing voor; Seedlings Baby wipes.  

Om 17.00u hadden we gereserveerd in het restaurant van het Efteling hotel, de Hoffelijke Heraut. Ook daar werd prima rekening gehouden met de nieuwe maatregelen. Ze hebben écht nagedacht hoe ze hun service kunnen voortzetten met in achtneming van de 1,5 meter. Naast je tafel plaatsen ze een opklaptafel. Hierop serveren ze je gerechten en drankjes en dan kun je het zelf van het dienblad afhalen. Als je klaar bent met eten, dan leg je je borden en bestek weer op het dienblad. Het eten was, zoals altijd, voortreffelijk.

Ook het ontbijt was super geregeld. Je kreeg per gezelschap uiteraard een eigen tafel en het lopend ontbijtbuffet is vervangen door een ontbijtplank voor je gezelschap. En wat voor een plank.. Wow, wat werden we verwend met al dat lekkers! Alle het andere werd ook aan tafel geserveerd. Van sapjes tot eieren en yoghurt werden op verzoek aan je tafel geserveerd. Je hoefde alleen zelf je koffie/thee te pakken bij het apparaat. 

Als hotelgast konden we een half uur eerder dan openingstijd het park betreden. We wilden eerst naar de Fata Morgana, aangezien we niet wisten of het deze dag weer rustig zou worden op het park. Halverwege het park stonden we wel even voor een dichte poort, maar toch ging die eerder open dan 10.00u. Bij Symbolica stond wel al een hele lange rij buiten de attractie waar in eerste instantie niet voldoende afstand werd gehouden. Toch werd dat daarna in goede banen geleidt. Dat was dus een rij die we maar even vermeden. Fata Morgana was niet zo’n succes voor mijn hooggevoelige dametje. De geluiden en lichteffecten kwamen iets te hard binnen. Daarna gingen we nog even naar het Anton Pieckplein voor wat afleiding en zweefplezier. 

Na een paar uur op het park vertrokken we weer richting huis, met een boel herinneringen op zak. Het was een fijn moeder/dochterweekend! Twijfel je nog over een bezoek aan het park en aan één van de verblijfsaccomodaties? Ik heb er een positief en fijn gevoel eraan overgehouden! En doordat het iets rustiger was dan normaal, vonden wij het als HSP’er een bijkomend voordeel dat we niet overprikkeld raakten. Dat was heel fijn.

De regels waren prima te doen en het bederfte onze pret niet. Tuurlijk, er waren wel mensen die de regels niet (of niet willen) begrijpen. Maar dat hou je altijd. Je kan het eens zijn of niet met deze tijdelijke 1,5 meter samenleving. Toch doen bedrijven hun best om zich eraan te houden, zodat ze open kunnen zijn en blijven. Goed voor de economie en onbetaalbaar voor ons én de herinneringen die we nu maken voor later.

Dankbaar ben ik dat we nu ‘gewoon’ weer eens op uitje kunnen. Respect voor de Efteling en alle bedrijven die énorm hun best doen. Een uitje geeft je niet alleen extra quality time, plezier en herinneringen, maar het helpt mij ook met opladen en hernieuwde energie opdoen. Even een andere omgeving doet mij altijd erg goed. De Efteling medewerkers zijn even vriendelijk als altijd en houden alles goed in de gaten om je een fijn en veilig gevoel te bezorgen. Niks dan lof voor de Efteling. Je ziet dat het personeel echt zijn/haar best doet om je – ondanks deze rare tijd – een onvergetelijke ervaring te geven. Alles is nu gewoon even anders. Je moet er wel zelf het beste van maken en even door de beperkingen en maatregelen heen kijken. Conclusie; bij de Efteling is de magie nog steeds aanwezig, als je er zélf maar in gelooft..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *