Even bijkletsen

Als ik kijk naar de vorige post, dan is het inderdaad weer even tijd om bij te kletsen. Zoals jullie weten, is en blijft bloggen een hobby en zal ik bloggen op gevoel. Je zult (vooralsnog?) geen wekelijke artikelen vinden op mijn blog. Schrijven moet voor mij vooral leuk blijven..

Het zijn intense weken (geweest) hier in huis, wat veel van mijn aandacht en tijd heeft gevraagd (overigens met alle liefde uiteraard). “A mother’s instinct is worth more than a medical degree”. Als ik iets mag adviseren, dan is het bovenstaande wel. Je hebt niet voor niks een intuïtie en (onderbuik)gevoel. Deze is écht heel krachtig.. Mijn tip; laat regelmatig de waardes van jouw vitamines & mineralen (en die van je kids) checken. Ongemerkt kun je ergens tekort op hebben, zonder dat je er nog (al teveel) last van hebt. Al dan niet gevolgd door een uitgebreide bloedtest. Een APK. Het is zo gewoon voor een auto, maar zeker ook erg belangrijk voor je lijf.

Met een vriend had ik een gesprek over verstand & gevoel. Waar hij de weg van het verstand kiest, kies ik juist steeds vaker de weg van mijn (onderbuik)gevoel en intuïtie; mijn innerlijke stem & ziel. Je hebt veel wijsheid in je, alleen herinner/weet je het vaak nog niet óf durf je er simpelweg niet op te vertrouwen. Wat overigens heel logisch is. Je verliest gedurende je kinderjaren het contact met boven én met binnen. Gewoonweg omdat ons wordt geleerd, vanuit thuis, het onderwijs en de maatschappij om (vooral) vanuit je verstand te leven. Die onbevangenheid en puurheid, die vervaagt naarmate je ouder wordt. Maar er is ook goed nieuws! Je kunt het weer gaan horen en voelen. Wat je ook kiest, kies vooral de weg die voor jou fijn voelt. Laat je weg alleen niet bepaald worden door angst en onzekerheid. Vertrouw op je (innerlijke) zelf.

Terwijl ik dit typ, is het buiten nog donker en stil. Regelmatig wordt mij de vraag gesteld hoe ik in dit gebeuren sta. Ik deel er bewust niet veel over op mijn Social Media, omdat ik van mening ben dat mijn blog niet politiek getint mag zijn. Bovendien ben ik hier niet op aarde om een ander te overtuigen van mijn waarheid. We hebben allemaal onze eigen levenslessen te leren en hebben er allemaal voor gekozen om juist in deze tijd hier op aarde te zijn. Iedereen heeft de verantwoordelijkheid over zijn/haar leven, denkwijzen, keuzes en levenslessen. Dat is je eigen proces waar je doorheen moet gaan.

Waar ik wél een bijdrage kan en wil hier op aarde, is om jou met mijn blogs te motiveren en te inspireren om weer (zoals je als kind al deed) vanuit je hart te gaan leven. Om je innerlijk kracht en stem (weer) te omarmen en jouw gevoel (weer) te leren vertrouwen. En ik hoef je niet mee te nemen in het wereldwijde gebeuren. Dat is namelijk een voordeel van internet. Je hebt behoorlijk wat informatie tot je beschikking. En ik begrijp dat het veel is, soms ook confronterend en haast niet te bevatten, maar absoluut de moeite waard. Hoe meer je leeft vanuit jezelf, hoe dichter je bij ‘de waarheid’ komt. Je voelt dan steeds meer wat en wie goed en niet goed is. Het is wel een innerlijke reis waar je voor open moet durven te staan, omdat je vaak gevormd bent door (aan)geleerde denkpatronen, overtuigingen en ‘waarheden’.

Voor mijzelf is het – vooral nu – belangrijk mijn eigen pad verder te volgen en dicht bij mezelf en bij wat ik voel & weet te blijven. Me niet uit balans laten brengen door meningen en invloeden van buitenaf. Dat is voor mij een welbekende valkuil. En ik begrijp dat dit aspect, juist nu, misschien lastiger is dan ooit. Je wil je misschien niet afgewezen voelen door een ander. Maar weet dat je niet alleen bent en geholpen wordt. En je mag altijd vragen om hulp aan je engelen. Ze zijn er voor je. Jaren geleden had ik dit niet eens zo durven te typen, omdat spiritualiteit een taboe was. Misschien nog wel een beetje..? Maar ik weet en heb meerdere malen ervaren dat er meer is tussen hemel en aarde, dus ik wil niet langer verbergen wie en wat ik ben. Een oude ziel die ondanks alle innerlijke wijsheid genoeg levenslessen heeft gehad waar ik sterker uit ben gekomen en dichter bij mezelf ben komen te staan. Ik had al die ervaringen, mensen en situaties nodig om me weer te herinneren wie ik ben.

Nu, op mijn 40e, durf ik eindelijk mijn ware pad en missie te volgen en voel me gelukkig met wie ik ben, met wie en wat ik heb en met het werk wat ik mag uitoefenen. Ik ben ook niet meer ‘bang’ om mijn mening uit te spreken als hier naar gevraagd wordt. En dat maakt dat ik steeds meer besef hoe en vooral met wie ik mijn pad wil vervolgen. Dat besef komt niet zonder loslaten, dus her en der laat ik mensen, denkpatronen en overtuigingen los. Een mooi en noodzakelijk proces.

2020 is mijn jaar van bezinning en rust. Ik focus me op de mooie inzichten die deze wereldwijde uitdaging me heeft brengt en leef in liefde & licht. Ik probeer mijn trilling hoog te houden en richt me op positiviteit. Nu moet ik overigens wel bekennen dat met name de ‘hoger hart’ en ‘balans’ olie van De Groene Linde en de ‘Abundance’ en ‘Peace an Calming II’ olie van Young Living me hierbij ondersteunen. Ze geven mij en mijn hart letterlijk verlichting.

Nog een week en dan heeft dochterlief kerstvakantie. Hoewel er vast na komende dinsdag minder mogelijk zal zijn, is het mijn uitdaging om er juist veel uit te halen deze vakantie. Kinderen herinneren zich later echt niet alle details van hun jeugd, maar wat ze zich wél zullen herinneren is het gevoel, de aandacht en de liefde in huis. Maak er een mooie tijd van samen met je dierbaren. Kijk niet wat er niet mogelijk is, maar geniet van de kleine dingen die door de ogen van een kind juist heel waardevol zijn. Hele fijne feestdagen en wees lief & mild voor jezelf en voor een ander..

Liefs, Johanna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *