Niks moet, niksen mag..

Zomervakantie. Voor schoolgaande kinderen betekent dit zes hele weken vrij. Niet voor deze werkende mama. Ik heb geen zes weken vrij. Maar dat geeft ook niet! Naast mama ben ik ook Jootje en werknemer. Een combinatie die me goed bevalt. Deze week is mijn vakantie begonnen en gaan we ge-nie-ten.

Het fijnste aan vakantie? Geen wekker zetten.. Geen verplichtingen (op de vroege ochtend).. Spontane afspraakjes met vriendinnen.. Leuke dingen doen of juist tussendoor een dagje niksen of een pyjamadag. Oftewel, niks moet, niksen mag! Héérlijk!

Deze vakantie hebben we weer veel leuke momenten met dierbaren gepland en genoeg rustmomenten tussendoor. Een balans tussen beiden, aangezien na een paar weken vakantie ook de verveling kan toeslaan. Ze bezig houden of bezig laten houden. That’s the question.. Dochterlief heeft geheel onverwachts maar liefst twee logeerpartijtjes met vriendinnetjes. Tot laat opblijven.. Plezier.. Samen spelen.. Leuke gesprekken.. Verse popcorn.. Zoals een logeerpartijtje op die leeftijd hoort te zijn!

In onze agenda staan ook wat leuke dates met vriendinnen en onze kids. Waar buiten de schoolvakanties vaak quality time met vriendinnen zonder kids gepland wordt (onder schooltijd), is de vakantie vaak een moment om met de kids op pad te gaan. Naast dat we tijdens schoolperiode in de weekenden ook regelmatig afspreken met vriendinnen. Ook kan onze bucketlist afgestreept worden met een bestemming in NL. Hierover gauw meer op de blog.

Augustus is ook mijn geboortemaand, waarin ik 39 kaarsjes mag uitblazen. Mijn verjaardag vieren we op een bijzonder avontuurlijke plek. Een jaartje wijzer én ouder. Zeker nu ik op deze dag – kort voor mijn verjaardag – warempel (weer) een grijs haar uit mijn hoofd trok. Trok ja haha. En nee, het is volgens mijn kapper écht een fabel dat je er juist meer grijze haren aan overhoudt. En zo niet, het moést eruit..

Diegenen die me kennen, weten dat ik er graag op uit ga met dochterlief. Deze momenten vormen de herinneringen voor later. Geniet van en met elkaar én met onze dierbaren. Making memories. En verder? Genieten van mijn ochtendkoffie zonder op tijd de deur uit te moeten. Geen schooltas en werktas inpakken. In de relaxmodus. Zen.. En daarom is deze blog ook korter dan jullie van mij gewend zijn. Netflix wacht op mij 😉 Ook als single ouder kun je tijdens de (te?) lange zomervakantie (tussendoor) je me-time momenten pakken.

Geniet nog van de zomer, of je nu (nog) vakantie hebt of niet. Mij kennende verlang ik straks na zes weken schoolvakantie ook wel weer naar regelmaat, ritme, rust en structuur (herkenbaar?). Maar voor nu geef ik me als controlfreak (het wordt al minder ;)) even over aan de (on)voorspelbaarheid die vakantie heet..

Liefs, Jootje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *