Over Johanna

Mijn naam is Johanna, veertiger, trotse mama van dochterlief en woonachtig in het zuiden des lands.

Naast het mama zijn werk ik drie dagen per week buitenshuis. Ik heb gewerkt als Jongerencoach (vrijwilligerswerk). Op school ben ik klassenouder. Als hooggevoelige single mama van een hooggevoelig kind en ervaringsdeskundige op het gebied van (geestelijk) huiselijk geweld en narcisme vond (en vind) ik het belangrijk om me (als ouder) te blijven ontwikkelen, naast het vertrouwen op mijn eigen gevoel & intuïtie. Als Kindercoach i.o. hoop ik dochterlief nóg beter te kunnen begeleiden in haar reis naar volwassenheid. Een aanrader voor elke ouder! Verder vind ik het belangrijk om mensen (beter) kennis te laten maken met het alleenstaand ouderschap, hooggevoeligheid & een bewuster leven. Vanuit die motivatie & passie én mijn liefde voor schrijven ben ik deze blog begonnen.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met dochterlief. Van de speeltuin om de hoek tot vakantieparken en buitenlandse trips. Vorig jaar zijn wij begonnen met het afstrepen van onze travel bucketlist. De dag begin ik het liefst met een knuffel van dochterlief en mijn dagelijkse portie cafeïne uit mijn roze Senseo. Met mijn vriendinnen ga ik graag shoppen of uit eten. Kletsen over de (on)zin van het leven.

Het merk Met twee handJEs!

Mettweehandjes.nl is mijn persoonlijke feelgood blog als mama van een (hooggevoelig) meisje. In mijn blog neem ik je mee in mijn (h)eerlijke wereld van alleenstaand ouderschap, hooggevoeligheid, spiritualiteit en mijn zoektocht naar een 100% pure levensstijl. Op Mettweehandjes.nl schrijf ik vanuit mijn hart, serieus en soms met een vleugje humor. Foto’s zijn veelal in zwart/wit als verwijzing dat het leven (en jouw kind) juist niet zwart/wit is.. Ik maak ook gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Naast mentale welzijn is er ook lichamelijk welzijn. Ik neem je mee in mijn ontdekkingsreis naar een bewuster leven.

De keuze voor Met twee handJEs!

Een lieverd kwam op deze naam. Hoe vaak zeg je niet tegen een kind; “pas op, wel met twee handjes pakken”. Met twee handjes staat voor;

  • Begeleiding, geborgenheid, groei, puurheid, veiligheid en zelfvertrouwen, dus de hand van een ouder/verzorger en de hand van een kind. Je zet je in om je (hooggevoelig) kind (weer) uniek te laten voelen. En dat alles vanuit het hart. Een kind mag zijn/haar gevoel (leren) uitspreken en zijn/haar hart volgen. Het hoeft niet binnen de gestelde kaders te leven, maar mag zeker zichzelf zijn in een wereld waar je soms ’beter’ lijkt te passen als je niet buiten de lijntjes kleurt. En dat doet afbreuk aan de puurheid van een kind die ze vaak later als volwassene kwijtraken. Het ouderschap is naast dankbaar soms ook moeilijk. Het vraagt om een sterk karakter. Opvoeden vraagt dat je zelf stabiel in het leven staat (en anders ondersteuning zoekt om dat weer te voelen). Je bent als ouder niet meer alleen verantwoordelijk voor jezelf, maar zeker ook voor het welzijn van je kind(eren).
  • Mentaal welzijn van je kind(eren) en van jezelf. Me-time voor je kind en jij jou als ouder. Ontspanning om energie over te houden voor alle mooie dingen en uitdagingen in het leven.
  • Lichamelijke welzijn. Bewustwording wat je op je handen & lijf smeert en wat je eet en inneemt. Zowel bij jezelf als bij je kind(eren). Naast mijn ontdekkingsreis in de wereld van (100% pure) etherische oliën neem ik je ook mee in mijn zoektocht naar balans tussen een fijn, gezond en pure levensstijl met (h)eerlijke producten voor lijf, geest en in huis (cosmetica, drogmetica, schoonmaakmiddelen en voeding).

Mijn inspiratiebron? Mijn dochterlief! Zoek je inspiratie, (opvoed)advies óf ben je benieuwd naar mijn zoektocht naar een pure levensstijl? Ik hoop dat je deze kans ‘met twee handjes’ aanpakt.. Pak een goede kop koffie of thee en laat je inspireren!

Liefs, Johanna